1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Moinho Villa
Valinhos, Brazil

A family house located 80 km from Sao Paulo in Brazil. The site slopes steeply downwards towards the west where generous vegetation ensures a fresh view across the hills. To the south, a gorgeous, untouched panorama emerges bringing hills dressed with rocks and dry vegetation, that turn red at sunset, gently in to view.

The project is entirely driven by the desire to capture the surrounding landscape at sunset. In order to do this, we explore the concept of a living space that can be opened up to enable the house to be entirely connected to the courtyard, the barbeque patio and the swimming pool. The material pallet is mainly composed of glass, timber and stone that can be used directly from the site.

Status: Completed
Type: New building

 


 
 

Project
2011
Construction
2014
Area
420m²
Authors
Carlo Costa
Priscilla Pinotti
Team
Carolina Geise
Gustavo Damião
Henrique Lattes
Photos
Leonardo Finotti

Publications: 2015. Architektur + Kuchen
2014. Bamboo Magazine
2014. AU Magazine
2014. Contemporanea Magazine
2013. Galeria da Arquitetura web magazine
2012. Contemporanea Magazine